Viiden käsky

19.06.2020

Pottukellarin lämpötilaa suosivana henkilönä nostan viime maanantaina käydyn golf-maratonin vuoden urheiluteko-ehdokkaaksi. Onnittelut kaikille huippu-urheilijoille, jotka kramppeja halveksuen painelivat täysimittaisen -, ammattilaisilta neljä päivää kestävän kisaurakan yhteen soittoon lähes kolmenkymmenen asteen helteessä! Eerikkalahatunnosto kaikille maratoonareille, sekä kokonaisille, että puolikkaille!

Kauden kisailut ovat silti vasta alkutaipaleella ja kisaherkkua on luvassa kesän mittan jos ja vaikka minkälaista: On vakavampaa henkilökohtaista mittelöä, on rennompaa joukkueiden välistä vääntöä, on erikoiskisaa, on vaikka mitä. Suurimmalle osalle Eerikkalaisia kilpailujen lopputuloksilla ei ole merkitystä, vaan kisoihin osallistutaan hyvällä ”kaikki-pelaa” fiiliksellä. Kierrämme kenttää kymmeniä – jotkut toistasataa kertaa kesässä lähinnä pitääksemme tsemme kunnossa, mutta kilpailut tuovat yhden ulottuvuuden lisää tähän hienoon harrastukseen. Alkukauden kisat ovat olleet erittäin suosittuja, kisat on ”myyty” loppuun päivässä tai parissa. Vaikka ensimmäiset kilpailut käytiin poikkeusoloissa, keskellä koronahuumaa, niin järjestelyt ovat olleet priimaa kautta rantain! Ei ihme, että innokkaita osallistujia riittää, kun serviisi pelaa tällä tasolla. Kiitos tästä kuuluu Kievarin mestareille! Otetaan kaikki irti Kievarin palveluista, sillä mitä enemmän niitä hyödynnämme, sitä paremmat valmiudet Kievarilla on kehittyä vastaamaan vaativia tarpeitamme. Avointa palautetta vaan tulemaan reilusti, niin tiedetään mihin suuntaan paattia toivotaan ohjattavan.

Kapun mieltä lämmittää erityisesti varauskalenterissa näkyvät korkeahkot tasoitukset! Se on merkki siitä, että uusia harrastajia on saatu taas kentälle ja lajin tulevaisuus näyttää varsin valoisalta. Toivoisin, että mahdollisimman moni näistä tulokkaista pääsisi myös korkkaamaan tämän kauden aikana kisauransa, joten jos satut samaan lähtöön aloittelevan pelaajan kanssa, niin pyydä toki mukaan kisoihin. Henkilökohtaisten lyöntipelikisojen osallistumiskynnys on paljon korkeampi, kun rennommissa hurlumhei joukkuekisoissa, joista kilpailutaival on helpompi aloittaa. Pelikaveria voi kysäistä myös Kievarin tiskiltä, jos halua olisi lähteä kisaan, mutta pelikaveri puuttuu. Sellainen löytyy varmasti!

Terkkuja kentältä! Viitaten kirjoituksen otsikkoon, tässä pieni etikettimuikkari kaikille kenttää kiertäville pelaajille. Parhaallekin pallonlyöjälle sattuu nimittäin joskus niin, että lyönti ei lähdekään aiottuun suuntaan, tahi mittaan. Silloin ei pidä säästellä äänenvoimakkuudessa, vaan täräytetään ilmoille komeat Fore – huudot, niin että vastarannalla lentää vaikut korvista. Fore – huuto ei tarkoita, että takaa tulee huono -, vaan etiketin tunteva pelaaja. Huuto ei siis aiheuta kanssapelaajissa paheksuntaa, huutamatta jättäminen sen sijaan aiheuttaa. Toki, jos jokaisen lyönnin jälkeen pitää huutaa, niin kannattaa miettiä, että pelaako mahdollisesti hieman liian lähellä edellä menevää ryhmää?  Olemme kaikki kentällä viihtymässä, pidetään huoli siitä, että viihdymme kentällä jatkossakin!

T:Joonas