KILPAILUMÄÄRÄYKSET

 

OSALLISTUMISOIKEUS

Ellei kilpailukutsussa ole toisin mainittu, kilpailut ovat avoimia kaikille voimassa olevan WHS-tasoituksen omaaville amatööripelaajille sekä ammattilaisille. Mikäli amatööripelaajalla ei ole voimassa olevaa WHS-tasoitusta, hän ei voi voittaa palkintoja tasoituksellisessa sarjassa. WHS-tasoitukseton pelaaja saa silti osallistua kilpailuun ja voi voittaa palkintoja tasoituksettomassa sarjassa. Epäselvissä tapauksissa osallistumisoikeuden ratkaisee EeG:n kilpailutoimikunta. Toimikunnan ollessa estynyt kokoontumaan, päätäntävalta siirtyy kilpailun johtajalle.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun ilmoittaudutaan ensisijaisesti GameBookin järjestelmän kautta. Ilmoittautuminen onnistuu myös puhelimitse tai tiskillä. Ellei toisin ilmoiteta, kilpailijat otetaan mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy kilpailukutsussa ilmoitettuna päivänä kello 18.00. Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja saapumisesta kilpailun järjestäjälle. Pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöä, mutta mitään muita lähtöaikatoiveita ei oteta huomioon.

OSANOTON PERUUTTAMINEN

Kilpailun ilmoittautumisajan päätyttyä kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun, vaikkei jostain syystä kilpailua pelaisikaan. Mikäli kilpailija on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tms. hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman pian toimistoon, joka voi myöntää vapautuksen kilpailumaksusta. Jotta vapautus kilpailumaksusta voidaan myöntää, on ilmoitus poisjäännistä oltava toimistolla viimeistään puoli tuntia ennen kilpailijan lähtöaikaa.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuihin otetaan jälki-ilmoittautuneita, mutta korotetulla maksulla, mikäli kilpailun lähtöryhmien sijoitteluun jälki-ilmoittautunut sopii mukaan. Päätös tilanteesta on toimistolla. Myös osakkaita kohdellaan samalla tavoin tässä asiassa.

LÄHTÖJÄRJESTYS

Kilpailijat arvotaan kolmen tai neljän hengen ryhmiin, poikkeuksena parikilpailut, joissa ryhmiin arvotaan kahdesta kolmeen joukkuetta. Lähtöjärjestys julkaistaan viikonlopun kilpailuihin heti lähtöaika-arvonnan jälkeen kilpailukalenterissa.

Reikäpeli kilpailuissa otteluparit arpovat keskenään ensimmäisen lyöntipaikan aloitusjärjestyksen.

OSANOTTAJAMÄÄRÄ

Kilpailuun otetaan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kilpailukutsussa toisin ilmoiteta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kilpailuun voidaan ottaa, sijoitetaan yli-ilmoittautuneet jonotuslistalle ilmoittautumisjärjestyksessä. Enimmäisosanottajamäärä yksilökilpailuihin on 60 kilpailijaa, ellei kilpailukutsussa toisin määrätä.

TASOITUKSET

Tasoitukselliseen sarjaan voivat osallistua vain amatööripelaajat. Kilpailija vastaa ilmoitetun tasoituksensa oikeellisuudesta. Korkein sallittu pelitasoitus kilpailuissa on 36. Kilpailuihin voidaan ottaa kilpailijoita, joiden pelitasoitus on korkeampikin, mutta he pelaavat tasoituksella 36. Kilpailusarjoihin ilmoitetut tasoitusrajat ovat tarkan tasoituksen mukaisia.

KILPAILUSARJAT

Kilpailusarjat ja kilpailun pelimuoto ilmoitetaan kilpailukutsussa ja ilmoittautumislistassa. Sarja järjestetään, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään kuusi pelaajaa. Seuran mestaruuskilpailun sarjat järjestetään, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään kaksi pelaajaa.

KÄYTETTÄVÄT TIIAUSPAIKAT

Ellei toisin ilmoiteta, kilpailuissa miehet käyttävät keltaisia tiipaikkoja ja naiset punaisia tiipaikkoja. Miehet yli 70 v. ja kilpailuvuonna 12-vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat juniorit voivat halutessaan pelata tasoituksellisissa kilpailuissa myös punaisilta tiiauspaikoilta, jos kilpailukohtaisesti ei muuta määrätä

KILPAILUN TUOMARI

Kilpailuun voidaan nimetä tuomareita. Nimettyjen tuomareiden olemassaolosta riippumatta myös kilpailun johtajat toimivat kilpailun tuomareina.

HIDAS PELI

Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ilmoittaa kilpailun tuomari tai kilpailun johtaja koko ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen rikkomus: Varoitus Toinen rikkomus: Yksi rangaistuslyönti Kolmas rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä Neljäs rikkomus: Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät vain tuomari tai kilpailun johtaja. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin tai kilpailun johtajan mielestä on pelaajan vuoro lyödä. Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

 

KULJETUS

Kierroksellaan kaikkien pelaajien tulee kulkea jalkaisin, ellei kilpailutoimikunta tai kilpailun johtaja anna lupaa käyttää golfautoa tai jotain muuta kilpailutoimikunnan/kilpailun johtajan hyväksymää kuljetusta.

TASATULOSTEN RATKAISEMINEN

Ellei kilpailukutsussa toisin määrätä, tasatulokset ratkaistaan seuran kilpailuissa seuraavasti: Mestaruuskilpailuissa voitto ratkaistaan välittömästi suoritettavalla ”sudden death”-uusinnalla. Uusintareiän/ -reiät päättää kilpailutoimikunta. Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatilanteissa voittaa pienemmällä tarkalla tasoituksella pelaava. Tasoituksettomien kilpailujen tasatulokset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä. Ts. tuloskortin mukaiset viimeiset 9, 6, 3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla. Ennen 9 reiän tulosten tarkastelua huomioidaan 36 reiän kilpailussa ensiksi viimeisten 18 reiän tulos ja vastaavasti 54 tai 72 reiän kilpailuissa ensiksi huomioidaan viimeisten 36 ja 18 reiän tulokset.

PALKINNOT

Mestaruuskilpailuissa palkitaan sarjojen kolme parasta.

Muissa kilpailuissa jaetaan palkinto parhaalle kussakin sarjassa. Lisäksi muut jaettavat palkinnot määritellään kilpailunjärjestäjän / yhteistyökumppanin toiveiden mukaan. Arvontapalkinto kisaan osallistujille. Arvotaan paikalla olevien ei voittaneiden kesken. Tätä palkintojenjako ohjeistusta ei ole kiveen hakattu.

KILPAILUN PÄÄTTYMINEN

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos tai kilpailun tulokset on laitettu klubin ilmoitustaululle.