Terveydeksi!

29.12.2021

Mennyt vuosi oli golfille jälleen ennätyksellisen hyvä monestakin eri näkövinkkelistä katsoen. Tunne tulevasta kaudesta on myös erittäin hyvä, tautisista olosuhteista huolimatta. Golf on selvinnyt poikkeusolojen läpi erinomaisesti, vaikka harrastajamäärät ovat jatkuvasti kasvamaan päin. Lajin luonne ja tapa millä sitä harrastetaan, soveltuu hyvin turvaetäisyyksien säilyttämiseen ja osaltaan se on myös tuonut lisää pelaajia kentille, kun kaikissa lajeissa ei yhtä löyhästi pysty pelialueella liikkumaan. Klubiravintolat oheispalveluineen ovat haasteellisemmassa asemassa, mutta nekin ovat kohtuudella selvinneet ja selviävät jatkossakin. Mutta vaikuttavatko menneen kauden erikoisjärjestelyt kenttärankin-äänestykseen? Itsellä ei äänestyshetkellä käynyt koko epidemia edes mielessä, joskin odotettu äänestyslinkki tuli meiliin sopivasti pyhien alla, kun mieliala oli jouluisen antava, odottava ja raukean juhlava. Siitä johtuen tuli ehkä annettua älyttömän hyvät pisteet kaikille arvioimilleni kentille 😀 Ensin piti kylläkin ihan istua alas virvoitusjuoman ääreen ja miettiä mennyttä räpiköintiä mailan varressa viimeisen kahden vuoden ajalta – mitä jäi räpylään? Hetken asiaa puntaroituani tulin siihen tulokseen, että parhaiten tältä ajanjaksolta jäi mieleen ihmiset. Siinä mielessä yllättävä seikka, että kavereitahan tänne ei olla missään nimessä tultu hakemaan, mutta niin siinä näköjään kävi. Ensin heistä tuli pelikavereita ja osasta vielä kavereita, pelattiin tai ei.  Yritä siinä sitten heittäytyä puolueettomaksi ja kumota mukavan seuran vaikutus arvioitaviin kategorioihin! Ei helppoa, mutta mahdollista, ainakin teoriassa… Äänestyksen pääpaino vyöryi siis omalta osaltani tänä vuonna kentille, mitkä eivät välttämättä saa samanlaista äänimäärää normaalien kestosuosikkien tapaan. Kenttien valinta olikin hankalin osio koko äänestyksessä, koska mieli olisi tehnyt rankata kaikki yhteisöt, missä olen saanut parin viime vuoden aikana vierailla. Tällä kerralla arvioinnin kohteeksi päätyivät kentät, mitkä omasta mielestäni ansaitsisivat tulla huomioiduksi edellistä rankingia paremmilla sijoituksilla.

Kävipä äänestyksessä miten hyvänsä, niin toiminta jokaisella suomen kentällä on menossa parempaan suuntaan. Palvelut monipuolistuvat, kenttien kuntoon satsataan entistä enemmän ja henkilökunnan palvelualttius on ratkaisevassa roolissa, kun väkeä palkataan. Yksin, tai yhdessä rentoutuminen ja yhdessä vietetyn ajan arvostus kasvaa jatkuvasti ja puitteet terveyttä edistävälle toiminnalle on oltava kunnossa. Kunnat, kaupungit ja valtiokin saisivat olla näkyvämmin mukana näissä talkoissa, koska mikäs sen paremmin tänä päivänä matkailijaa ohjaa, kun houkutteleva kenttämiljöö kauniilla paikalla, hyvien palveluiden äärellä. Nykykaaoksessa ei ulkomaille lähdetäkään, niin kuin ennen vanhaan ja kotimaan matkailuskeneä tarkastellessa katsotaan ensimmäiseksi, että missähän se ja se kenttä nyt taas olikaan? Ai niin, sehän on Tervossa, sinne mennään hei! No hei tervetuloa, täällä ollaan valmiina vastaanottamaan kaikki uteliaat kotimaan matkailijat, niin nuoret, kuin vanhatkin – feat: Saarenmaan valssi. (Nauraa itsekseen). Ehkä tulevaisuudessa kentällä kuultu kasku kerrotaankin, että mitä yhteistä on Hiroshiman pommilla ja Eerikkala Golfilla?

Ennen kuin mopo karkaa lopullisesti käsistä, niin toivotellaan leppoisia loppuvuoden päiviä ja onnellista Uutta Vuotta! Hiihtäkää, laskekaa pyllymäkeä, tehkää lumilinnoja, olkaa itsellenne armollisia, tukekaa kavereitanne ja ennen kaikkea – olkaa valmiita kauteen 2022!

T:Karppanen & Väätäinen