Taas mennään

04.05.2020

Voi tätä onnea ja autuutta! Eerikkalassa on saatu taas pelit käyntiin ja melkoista vilskettähän se on ensimmäisinä päivinä pitänyt. Ei voi kuin ihailla miten hyvin poikkeusolot on otettu pelaajien osalta vastaan, kiitos siitä! Kenttä on rullannut kohtalaisen hyvin, vaikka kävijämäärät nousivat viikonloppuna huippulukemiin. Pieneltä haitariliikkeeltä ei voida tietenkään välttyä, kun erilaisella temmolla pelaavia ryhmiä on kenttä pullollaan. Pieni odottelu tiiauspaikalla ei kuitenkaan haittaa, kun saa nauttia raittiista ulkoilmasta ja siinähän passaa hinkata vaikka chippiä tii-boksin kupeessa väylän vapautumista vartoessa. Jokaisen olisi silti hyvä ottaa pientä vastuuta ja huolehtia siitä, että oma ryhmä etenee kentällä suunnilleen samaa tahtia muun porukan kanssa. Eli jos edessä pelaava ryhmä katoaa horisonttiin jo ensimmäisten väylien jälkeen ja pelattavan reiän tiiauspaikalla odottelee jo seuraava ryhmä, niin ei etsittäisi outtiin karanneita palloja koko ryhmän voimin, kun ei sieltä suosta voi kuitenkaan lyödä. Sinne meni ja däts it, eikun uutta palloa peliin =) Mailavalintoihin voi myös kiinnittää huomiota, varsinkin jos rangella vietetty aika on jäänyt vähiin näin uuden kauden kynnyksellä. Mikko Korhosta lukkunottamatta harva meistä lyö hereilläoloaikana palloa kuin Mikko Korhonen. Eli se pisin maila ei välttämättä ole tuloksen kannalta aina paras vaihtoehto avaukseen. Ei päde tietenkään kaikkiin pelaajiin, mutta omien ensimmäisten kierrosten tilastojen valossa pikku hyrrällä, tai pitkähköllä raudalla avatessa on saatu parhaat lopputulokset. Maksimidraivin jälkeen pallon makuussa, tai lähestymiskulmassa on ollut jonkin verran toivomisen varaa ja pelikin väistämättä hieman hidastuu, kun kakkosta lähdetään lyömään hassuista paikoista. Täytyyhän sitä välillä päästä revittelemään pitkän odottelun jälkeen, mutta täysi kenttä ei ehkä ole se paras hetki seikkailugolfille. Enivei, on se vaan niin vietävän fantsua taas pelata ajoittaisesta odottelusta huolimatta! Ylisanatkaan eivät laimene, kun huudetaan ”Mau-ahtavaa!”

Eikä siinä vielä kaikki – puheenjohtajahan oli täräyttänyt jo kauden ensimmäisen holarin väylälle 8! Onnea Akille!! Taitaa olla ukezin lempiväylä? Viime syksynä pääsin todistamaan lähietäisyydeltä, kun sama mies painoi samalle reiälle off-road scramblessa 165 metrisen lähestymisen kuppiin eaglen arvoisesti. Silloin väylä pelattiin par nelosena ja tiiattiin ysin griinin vierestä. Tuurillaanhan siinä saattoi käydä niin, että seuramme tuoreimmat jäsenet olivat tänään pj:n matkassa tutustumiskierroksella, kun Aki upotti holarin ikään kuin malliksi, että tämä väylä kannattaa pelata tälleesti :D:D

Vielä kisauutista: Captain’s Cupin ilmoittautuminen on avattu! Kaikki rohkeasti mukaan reikäpelien ihmeelliseen maailmaan ikään, kokoon tahi taitotasoon katsomatta. Cupin alkusarja pelataan lohkoissa, joten kaikille tulee vähintään kolme kisakierrosta plakkariin. Ja tasoituksellisena reikäpelinä kun pelataan, niin kaikilla on yhtäläiset saumat urotekoihin! Ilmoittautua voi NexGolfissa tai klubilla ja kisahan on siinä mielessä turvallinen, että kentällä ollaan liikkeellä kahdestaan oman vastustajan kanssa ja peliajat sovitaan pelaajien kesken, joten väkijoukkojen väistäminen on helppoa.

Hyviä pelejä kaikille! t: Iloinen Kapu