Rukkaset naulaan

18.10.2021

Erinomaista syksyä rakkaat seuratoverit! Talvi tuli Eerikkalaan ja Petteri päästettiin laittamaan kenttää talviunille, mutta kauden päättymisestä ei onneksi tarvitse vielä puhua. Itä-suomalaisena laitan kernaasti kaakkoissuomen kapteenien viestiä eteenpäin, eli sillä suunnalla kentät ovat vielä auki ja fantsussa syyskunnossa. Reilun tunnin ajon jälkeen pääsee jo pelaamaan ja mikäli aikaa on esmertteksi viikonlopun verran, niin silloin kannattaa työntää lähemmäs rannikkoa ja pelailla useampi kenttä samalla keikillä! Kotkassa uusitaan tiiauspaikkoja parilla väylällä, mutta järjestelyt on tehty kotkalaiseen tyyliin säntillisesti, eli peliin se ei vaikuta. Imatra – Lappeenranta akselilla kentät ovat loistokunnossa ja niitähän sillä seudulla riittää useammaksikin päiväksi, vaikka näin syyslomalla bongattaviksi. Tämä ainakin lähtee heti, kun työasiat on saatu sille mallille, että parin päivän vapaa järjestyy!

Kaiken kaikkiaan golfvuosi on ollut hieno, muuallakin kuin Eerikkalassa! Edarit ovat painaneet maailmalla suomalaisittain ennennäkemätöntä kyytiä ja varsinkin naispelaajien otteet ovat olleet erittäin lupaavia tulevaisuutta silmällä pitäen. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla Junnuista sennuihin ja erityisgolfareista aina pääkiertuille asti, mikä on lajin harrastajamäärien kehityksen kannalta mahtava juttu, koska näkyvyyttä valtamedioissa tulee väkisinkin lisää tällaisessa puristuksessa. Uusia pelaajia on tullut kiitettävästi myös meidän kentällemme ja vaikka harva heistä yksin kentällä liikkuu, niin kannustan silti kokeneempia pelaajia lähtemään kierroksille uusien pelaajien kanssa, sillä golfkierros on ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma ja uudet pelaajat osaavat vielä toistaiseksi arvostaa hienovaraisia vinkkejä peliin liittyen.

Mediasta puheen ollen, tähän maahan mahtuisi vielä yksi suomeksi juonnettu urheilun ajankohtaisohjelma, joka käsittelisi suomalaisten urheilijoiden otteita ja kuulumisia niin maailmalla, kuin kotimaan kamarallakin. Yleisradion aamu tv:n jälkihiki on yksi parhaista tällä hetkellä taikaruudussa pyörivistä urheiluohjelmista, vaikka siinä ei näytetä urheilua lainkaan. Kertoohan se jotain tämän maan vallitsevasta urheiluohjelmien masennustilasta, jälkihikeä yhtään väheksymättä.

Eniveis, Rukkasotsikko oli vitsi, sillä golf on ympärivuotinen harrastus myös Eerikkalassa. Kuluvan viikon aikana laitetaan simulaattori taas pelikuntoon, eli treenit jatkuvat ensi viikolla sisätiloissa. Suosittelen lämpimästi tätä harrastetta varsinkin seuran tuoreille jäsenille ja toki muidenkin seurojen vastikään aloittaneille golffareille. Maksuttomia tutustumiskäyntejä järjestetään aina, kun tarve vaatii. WhatsAppia vaan numeroon 040 8460315, niin sovitaan tärskyt klubille ja käydään katsomassa mitä lisäarvoa nykytekniikka voi treeneihin tuoda. Simulaattorissa voi toki pelailla vaikkei lajissa haluaisikaan kehittyä, koska hauskempaahan se on, kuin räntäsateessa kuntoilu! Muutama muikkari vielä sisätreeneistä innostuneille, niin saadaan pidettyä treenitilat ja laitteet hyvässä kunnossa: eli lyödään kankaaseen vain puhtaita palloja, mielellään sellaisia, joilla ei ulkona ole pelattu. Pelataan vain pestyillä mailoilla ja tietysti puhtailla sisäkengillä. Kaikki hiekanjyväset ja muut roskat kuluttavat sekä lyöntialustaa, että kangasta.

Eiiikä siinä vielä kaikki! Seurahan järjestää talven aikana taas pari pelimatkaa etelän viinimaille. Ajankohtaa ja kohteita passaa kysellä toimistosta ja eiköhän niistä tule jotain ilmoitusta Faceen, sekä kotisivuillekin. Mikäli pelit lähes Eerikkalan tasoisella kentällä kiinnostavat siis talvellakin, niin tervetuloa vaan mukaan!

Pysykää terveinä ja pitäkää peli omissa käsissä…

Toivoo Kapten.