Lintuhavaintoja

06.04.2022

Mukavalta tuntuisi tällainen pitkähköltä tuntuva talvi, jos olisi älynnyt valita harrastukseksi lumityöt, tai rattikelkkailun. Muistin homeisista onkaloista löytyy kuitenkin kuva lapsuusajan työväen juhlasta – kuvassa hevosen pään mittainen, parraton pikkupoika yrittää pitää vappupallon narua hyppysissään, mutta kohmeinen naru luisuu pakkasen sinertämien sormien läpi ja pallo karkaa pakokaasujen tärvelemän katuilman läpi kirkkaan siniselle talvitaivaalle. Pettymystä loiventaa läheisestä kojusta löytyvät luurankosormikkaat ja kohta pujotellaankin kilpaa Esplanadin puiston läpi, puliukkoja väistellen, kohti Tähtitorninmäen kuuraista nurmea. Perillä nassutetaan mautonta tippaleipää, kuunnellen samalla entisten ylioppilaiden humalaista laulantaa. Oi niitä aikoja.

Talvi on siis yhtä pitkä, kuin ennenkin. Se ”jostain syystä” vaan tuntuu pidemmältä. Kaukaa viisaat ovat osanneet varautua odotuksen mukanaan tuomaan tuskaan ja käyneet pelaamassa jossain, missä lumitilanne on maltillisempi ja tippaleipä maukkaampaa. Eniten rattikelkkailua vieroksuvat ihmiset pelaavat siellä niin pitkään, että kotimaan kentät aukeavat ja elämä härmässä normalisoituu, jos normalisoituu? – Sillä hyvinhän meillä menee, odotuksesta huolimatta. Paremmin ainakin, kuin Klitschkon veljeksillä, joiden kotimaassa kentät ovat kiinni todennäköisesti vielä useita vuosia. Siellä, jos jossain, kaivattaisiin nyt linnun laulua, puron solinaa ja vasta leikatun nurmen tuoksua!

Tulevan kauden osalta toivon eniten sitä, että uudet ihmiset uskaltautuisivat kokeilemaan lajia ja saisivat sen myötä positiivista sisältöä arkeensa. Kaikella liikunnalla on sama vaikutus ja harrastuksilla pyritään poistamaan stressiä, oli kyseessä sitten golf, kalastus tai virkkaus. Kalastuksen puolelta on kuulemma siirtynyt golfin pariin enemmän harrastajia, kuin golfista kalojen narraukseen, vaikka moni on huonon draivin jälkeen miettinytkin lajin vaihtoa – osa ihan äänen kanssa. Virkkauksen osalta mielikuvani ovat jokseenkin hatarat, mutta veikkaisin, että virkkaavia golfin harrastajia on enemmän. Tästähän voisi naistoimikunta, tai joku seura-aktiivi ottaa kopin ja laittaa pystyyn mailahuppujen virkkaustalkoot! Kaikki huput myyntiin Kievariin ja tuotto Ukrainan kriisin uhreille. How abouts?

Uusia mailasuojia odotellessa haaveillaan ensimmäisistä västäräkkihavainnoista, tai  edes peipposen jos onnistuisi bongaamaan!

Keväisesti: Joonas