Kausi alkaa, oletko valmis?

04.05.2022

Lyhyt muistilista Jokaiselle pelaajalle näin kauden alkuun, niin saadaan pelit jouhevasti käyntiin, kenttä rullamaan ja mieliala säilymään korkealla myös kierroksen jälkeen!

  • Kun halajat kentälle, niin varaa lähtösi hyvissä ajoin. Kenttä tulee olemaan tänäkin vuonna kivasti kansoitettu, joten hetken mielijohteesta ei välttämättä toinne lähteä pelailemaan, ellet aikataulusi puolesta voi odottaa vapaata lähtöä harjoitellen, verytellen, tahi kaljoitellen. Kaikki edellä olevat vaihtoehdot ovat tänä vuonna sallittuja. NexGolfin ajanvaraus on avattu – käytä sitä.
  • Tule paikalle hyvissä ajoin ja ole valmiina, kun lähtöaikasi koittaa.
  • Vaikka ruohonkasvu ei ole vielä aivan optimaalisella tasolla, niin paikkaa Aina pallon alastulojäljet griineillä ja lyöntijäljet yleisellä pelialueella. Jos et osu griiniin, niin korjaa edellisen ryhmän jäljiltä vahingossa griiniin jäänyt monttu. Näillä toimenpiteillä saadaan griinint ja väylät pysymään priimakunnossa läpi kesän. Eli tarkista aina pelaamaan lähtiessäsi, että mukanasi on vähintään yksi griinihaarukka. Jos työkalut jäivät toiseen bägiin, tai eksyvät pesukoneeseen, niin Kievarista voi hankkia lisää haarukointivehkeitä. Hätätapauksessa alastulojälkien paikkaus onnistuu myös tii-tikulla. Tärkeintä on, että kaikki jäljet korjataan.
  • Kentällä liikkumiseen pätee myös vanhat säännöt: Ole valmiina, kun on vuorosi lyödä. Suunnittele lyöntisi etukäteen niin pitkälle, kuin pystyt, ettei pallolle saapuessasi tarvitse aloittaa arpajaisia alusta. Avauksen jälkeen näkee jo seuraavaan lyöntiin tarvittavan mailan parin mailan tarkkuudella, joten tiedät suunnilleen, miten peli avauksen jälkeen jatkuu ja voit vilkaista jo mistä kohtaa reppua seuraavaksi tarvittava maila löytyy. Pöpelikköön karanneita palloja saa säännön mukaan etsiä kolme minuuttia – pidetään siitä kiinni. Jos kolmessa minuutissa ei palloa löydy, niin jatketaan varapallolla, jonka löit, kun edellisen pallon löytymisestä ei ollut takeita. Outtiin lentävät pallot jätetään sinne odottamaan sadepäivän pallopartiota. Hyvä! Pelinopeuden suhteen noudatetaan vanhaa nyrkkisääntöä: pyri pitämään edessä menevä ryhmä näköpiirissäsi. Jos pelaamasi väylän griini on tyhjä ja lähdöt ovat normaalin kymmenen minuutin välein, niin pelisi etenee liian hitaasti. (Poikkeuksena tästä Veikkojen perässä kulkeva ryhmä, niiden vauhdissa ei pysy edes speed golfarit). Pelin hitauden voi päätellä myös takana tulevista ryhmistä, eli jos takanasi tuleva porukka joutuu odottamaan tiiauspaikalla, tai väylällä jokaista lyöntiään, niin silloin on syytä lisätä kihua, tai päästää takana tuleva ryhmä ohi. Tämä koskee Kaikkia!
  • Peliturvallisuudesta sen verran, että älä koskaan lyö, jos on pienikin mahdollisuus siihen, että pallo tavoittaa edellä menevän ryhmän. Kenttämme on suunniteltu riittävän laajalle alueelle, eikä forea pitäisi tarvita huutaman, kuin äärimmäisten katastrofiosumien jälkeen. Väylä 8 on ainoa paikka missä avausten kanssa tulee olla hereillä, koska siitä pystyy kokenutkin pelaaja lyömään ysin tiiauspaikalle. Pallon lentäessä ysin tiiauspaikkaa kohti, huudetaan niin, että ”Fore” kuuluu Äyskoskelle saakka. Huudetaan mieluummin turhaan, kuin toivotaan ettei osu.
  • Varmista, että holari-vakuutuksesi on voimassa, sillä Kievarin hyllyt pursuavat Samppanjaa.
  • Iloitse onnistumisista ja unohda epäonnistumiset.
  • Tervehdi kaikkia kentän alueella tapaamiasi ihmisiä ja eläimiä.
  • Nauti pelistä!

Näitä ohjeita noudattamalla varmistamme, että tulevasta kesästä tulee kaikkien aikojen fantastisin, helteisin, kostein ja ylivoimaisin unelmien holarikesä 2022!

Ps. kentällä on menossa tarkistusreittaus. Toimenpide ei vaikuta peliin ja nykyiset slopet ovat voimassa niin pitkään, kunnes uudet astuvat voimaan. Kysele kapulta, jos janoat lisää tietoa asiasta. Siltä voi kysellä mitä vaan ja se vastaa mitä sattuu 🙂

Peliterkuin: Joonas