Hei mussukat!

15.05.2021

Aurinko paistaa ja kenttä rullaa, lyönti kulkee ja spinni puree! Kaikki tuntuisi menevän suunnitelmien mukaan, mutta maailmalta kantautuu karmea ujellus kapteenin korvaan… Iltalenkin jälkeen otan pädin syliin ja haen netistä vahvistusta kuulemilleni soraäänille. Totta se on – jos ongelma ei ihan suoranaisesti meitä koske, ainakaan vielä, mutta etelän kentillä ilmassa on ollut tänä vuonna erittäin huolestuttavia merkkejä peliturvallisuuden heikentymisestä ja hyvän golfhengen laiminlyönneistä. Kentällä työskentelevää henkilökuntaa kohti on lyöty palloja ja griineiltä on otettu kunnon divotteja. Siis mit vit? Sanoo vanhan koulukunnan kasvatti! Pakko lähteä seuraavana päivänä kiertämään kotikenttää uusin silmin – harmikseni sääennuste lupaa 0,1mm tihkusadetta ja kenttä on autio… No pelaan kuitenkin. Väyliltä löytyy aika lailla korjaamattomia lyöntijälkiä, joskin tässä nurmen kasvuvaiheessa divotit hajoavat pitkin horisonttia, eikä jälkiä pysty korjaamaan niin hyvin, kuin keskikesällä. Väyliltä löytyy valitettavasti myös ehjiä viidentoista sentin mittaisia, lyönneistä irronneita lämpäreitä. Ei näin. Jälkien korjaaminen ja peliturvallisuudesta huolehtiminen on jokaisen pelaajan Velvollisuus. Ei oikeus, vaan velvollisuus. Jos ryhmässäsi joku sattuu sikailemaan, vaikka tahattomastikin pelin tiimellyksessä, niin asiasta kannattaa heti huomauttaa ystävällisesti. Se on kaikkien etu, myös sikailijan. Kapteenin ja kenttähenkilökunnan tehtäviin kuuluu muun muassa epäasiallisen käytöksen poiskytkeminen kentältä, oli se sitten tahallista tai tahatonta, mutta etiketin törkeästä noudattamatta jättämisestä seuraa välitön pelikielto. Mikäli meidän kentällä tapahtuisi sellaista, että kentänhoitaja joutuisi väistelemään palloja työnsä ohessa, niin lyöjä kiittäköön onneaan, jos pelkällä pelikiellolla selviää. Tällaisesta rikkeestä palkintona on perinteinen sakin hivutus huoltohallin takana.

Tarkoitus ei tietenkään ole säikyttää ketään pois harrastuksen parista, vaan muistuttaa siitä, että asia on vakava. Peliturvallisuus on lähtökohta harrastamiselle Eerikkalassakin. Muidenkin muoti-ilmiöiden tapaan, tämä törttöily saapunee näille leveysasteille vasta 10-15 vuoden päästä, jos ollenkaan (toivottavasti ei saavu!) 70 luvulla pelättiin rock – musiikin ja sen lieveilmiöiden turmelevan savolaisnuorison, mutta siitä on jo 50 vuotta, eikä rock ole vieläkään tullut Savoon, joten huoli peliturvallisuuden huonontumisesta lienee myös turha. Pidetään siitä kiinni!

Enivei, toukokuun viimeisellä viikolla meinattiin järjestää ns. sääntökävely Eerikkalassa, jonka aikana voitaisiin kerrata yleisimpiä golfin sääntöjä: estealueita, kentän rajoja, vapautumista, droppaussääntöjä ja muuta mieltä askarruttavaa peliasiaa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eli kaikki halukkaat mukaan. Tehdään ilmoittautuminen NexGolfiin, ettei tule turvaväliongelmia ja jos tulijoita on enemmän, kuin kerralla ryhmään mahtuu, niin vedetään useampi setti. Uusille lajin harrastajille oiva paikka perehtyä kierroksella eteen tuleviin ongelmiin ja vanhoille harrastajille hyvä tilaisuus palauttaa mieliin toimintatapoja esim. kilpailutilanteissa yms. Laitetaan siitä infoa someen ja kotisivuille, kun päivä ja kellonaika saadaan sovittua. Jos haluat vältellä pienryhmiä, tai tilaisuus ei muuten sovi aikatauluun, niin laitahan kapteenille viestiä: käydään pelaamassa ja tuumataan pelin ohessa näitä juttuja. Käyttäkää meitä, olemme täällä teitä varten!

Pitäkää toisistanne huolta:

Joonas