Golden Cupin voitto Tarinagolfille

18.09.2023

Kolmen seuran välinen Ryder Cup -tyyppinen savolainen versio Golden cup pelattiin nyt seitsemättä kertaa kahtena viikonloppuna Tahkolla, Tarinassa ja Eerikkalassa.
32-henkiset joukkueet aloittivat 10.10. Tahkolla ja pelimuotona Shamble paripeleinä. Jokaisessa lähdössä oli 2-henkinen joukkue kustakin seurasta ja reikäpelinä pelatussa kisassa reiän voittoon vaadittiin yksin paras tulos. Loppupisteisiin paras kuittasi joukkueelleen kolme pistettä, kakkonen kaksi pistettä ja kolmas sai vielä yhden pisteen.
Tasaisen taiston jälkeen isäntäseura Tahko 34, Tarina 32 ja Eerikkala 30 pistettä

Seuravana viikonloppuna cupia jatkettiin la 16.10. Tarinassa henkilökohtaisilla kisoilla ja pisteytykset tässäkin reikäpelissä samaan tapaan.
Kotiseura Tarina heilutti tahtipuikkoa kosteassa kisassa keräten 71 pistettä perässään Eerikkala 61 ja Tahko 60 pistettä.

Tarinasta joukkueet siirtyivät Tervoon Koskisydämeen majoittumaan, ruokailemaan ja viettämään hauskaa iltaa. Tästä osiosta ei pisteitä jaettu.

Ratkaiseva päätöskisa pelattiin Greensomena Eerikalassa su 17.10. ja jaossa oli tuplapisteet. Sateen pieksämä kisa päätettiin supistaa keliolosuhteiden vuoksi yhdeksän reiän kisaksi. Sateiset olosuhteet hallitsi parhaiten Tarina, joka kokosi 73 pistettä. Eerikkala sai kasaan 63 ja Tahko 56 pistettä.

Kun kolmen kisan pisteet laskettiin yhteen, niin voittajaksi julistettiin Tarinagolf, pisteitä 176. Kakkonen oli edellisen kesän voittaja Eerikkala 154 pistettä ja kolmas Tahko 150 pistettä.

GoldenCup2023_tulokset

Voittajajoukkue Tarinagolf